6 mei, Internationale #Bellenblaasdag…

Als schoonmaakbedrijf hebben wij natuurlijk dagelijks te maken met zeepbellen, of liever: met zeep. Vooral voor kinderen een magisch fenomeen: bellen blazen die wegvliegen.

Zeepbellen ontstaan door het heftig schudden van een bak met water en zeep. Eigenlijk is een zeepbel gewoon een vlies van water en zeep, waarin lucht zit gevangen. Bellen blazen kan niet alleen met water, omdat alleen een dun laagje water snel verdampt. De zeepmoleculen bij het dunne laagje water zorgen ervoor dat het water niet zo snel verdampt. Maar is het wel zo ver, dan knapt je prachtige zeepbel helaas. Voeg je wat glycerine toe aan de zeepoplossing, dan verdampt het water minder snel en blijft de zeepbel langer heel. En dat is natuurlijk de uitdaging!


Wist je trouwens dat je op de jaarlijkse Internationale Bellenblaasdag (International Blowing Bubbles Day) niets met zeep te maken heeft? Deze dag is bedoeld om iemand te #gedenken of een #wens te doen. Je stopt dus eigenlijk je wens of gedachte aan iemand symbolisch in de zeepbel en laat hem wegvliegen…