Overzicht van onze schoonmaakdiensten

Onze Regio

Carea is werkzaam in de provincies Overijssel en Gelderland. Onze klanten vindt u van Almelo tot Harderwijk en van ’s-Heerenberg tot Apeldoorn. En zeker ook daar tussen in. Onze kantoren vindt u in Warnsveld (Zutphen) en Almelo. Wij proberen altijd onze medewerkers zo dicht mogelijk bij hun eigen woonplaats werkzaam te laten zijn. Van Tubbergen tot Lichtenvoorde en Neede, van Ede tot Deventer en van Zutphen tot Lochem en Vorden, overal komt u onze medewerkers tegen.

Wij verzorgen bij deze klanten diverse diensten zoals: de dagelijkse schoonmaak, glasbewassing, vloeronderhoud, gevelreiniging maar ook het verzorgen en leveren van de sanitaire voorzieningen zoals luchtverfrissers, toiletpapier, handdoeken en zeep (dispensers).

Dagelijkse Schoonmaak

Wij bieden dagelijkse en periode schoonmaak aan voor o.a. kantoren, scholen, kleinschalige zorginstellingen en gemeentelijke instellingen. Onder dagelijkse schoonmaak valt onder andere vloeronderhoud, reinigen tafels en bureaus, reinigen sanitaire- en kleedruimten, klaslokalen en algemene ruimten.

Hierbij kiezen we afhankelijk van het object en in overleg met de klant, voor conventionele schoonmaak met de sop-methode of de microvezelmethode. Deze laatste methode geeft een uitstekend schoonmaakresultaat, waarbij de medewerker een zo klein mogelijke lichamelijk belasting ervaart. Daarnaast gebruiken we bij deze methode nauwelijks tot geen toevoeging in het water, waardoor we het milieu zo min mogelijk belasten. In geval we wel toevoegingen gebruiken, zoals bijvoorbeeld bij het reinigen van het sanitair, maken we gebruik van milieuvriendelijke Cradle-to-Cradle middelen.

Glasbewassing

Wij wassen ramen op afroep of als onderdeel van het schoonmaakcontract  Hierbij werken we zowel met het tuckerpole-systeem met osmosewater als met conventioneel wassen. Dat laatste houdt in ramen lappen met een inwasser en raamtrekker zoals men vroeger gewend was. Door het gebruik van osmosewater bij het tuckerpole-systeem, hoeven we geen milieubelastende schoonmaakmiddelen aan het water toe te voegen. Doordat het water ontdaan is van alle toevoegingen als kalk, mineralen, etc., kunnen we een streeploos helder resultaat bereiken.

Kiest een klant voor de conventionele wasmethode, dan gebruiken we milieuvriendelijk producten met het Eco-label. Daarbij geven we de voorkeur aan producten die ook nog het Cradle-to-cradle keurmerk bezitten.

Vloeronderhoud

We bieden onderhoud van diverse vloeren aan, waarbij we in overleg met de klant bepalen welke vorm van onderhoud noodzakelijk en gewenst is. Het kan gaan om tapijt, lino- of kunststof vloeren. Op scholen zetten we in overleg, met behulp van plattegronden. de inventaris van de lokalen na schoonmaak terug op hun plek, als de school ons vooraf ondersteunt in het leegruimen van de lokalen.

Overige diensten

Naast de al genoemde hebben we diverse andere diensten te bieden, zoals bouwopleveringen, reinigen en impregneren gevelbeplating en het leveren van sanitaire benodigdheden op locatie van de klanten. Dit laatste kan variëren van het leveren van toilet-en handdoekpapier tot luchtverfrissing en de benodigde dispensers voor de diverse benodigdheden.

Voor diverse scholen in ons werkgebied bieden wij ook conciërgediensten aan. Dat kan variëren van inval bij verlof van de reguliere conciërge tot vaste conciërges.