Scholenschoonmaak, Carea doet het al jaren. Het vraagt veel flexibiliteit en afstemming met conciërges, leerkrachten, directeuren en besturen. Een zeer afwisselende en dynamische uitdaging waar Carea zich steeds graag in vastbijt. Ook voor de stichting Openbaar Primair Onderwijs Noord Oost Achterhoek (stichting OPONOA) maakt Carea al jaren met veel plezier schoon. We spraken met Bert Izaks, directeur onderwijsteam stichting OPONOA.

Bert, hoe zie jij de samenwerking met Carea?
Ik werk nu zo’n 8 jaar met Carea. Ik heb vooral met Frank te maken. De afspraken die wij samen maken, komt hij altijd na. Ook steekt hij zelf de handen uit de mouwen als dat nodig is. Zo heb ik het genoegen gehad Frank zelf achter de machine te zien lopen. Er was tijdsdruk en op dat moment was dat de snelste oplossing. Dat noem ik nog eens het goede voorbeeld geven. Ik ben erg blij met onze samenwerking.
Hoe ervaar je de schoonmaak?
De kwaliteit van de schoonmaak, die is gewoon goed. De schoonmaakmedewerkers zien het werk liggen en geven altijd vriendelijk gehoor aan tussentijdse verzoekjes. Dat komt in mijn beleving door de persoonlijke aandacht die ze krijgen vanuit de directie van Carea. Van Frank, Jaap (tot 2022 commercieel directeur) en Karin.
Niet alleen de schoonmaakmedewerkers, ook Frank zelf ziet het werk liggen en doet wat nodig is. Bijvoorbeeld de zomerschoonmaak die in de grote vakantie gedaan moet worden. Frank schakelt snel en regelt het gewoon. Ik heb er geen omkijken naar.
En wat is nou typisch Carea?
De menselijke maat, je merkt dat de directie die heel belangrijk vindt. En dat zie ik terug bij de schoonmaakmedewerkers op de scholen. Ze zetten graag een stapje extra. Omdat ze zich serieus genomen en gehoord voelen.

Stichting Openbaar Primair Onderwijs Noord Oost Achterhoek  (stichting OPONOA) heeft 15 openbare en 1 school voor speciaal basisonderwijs verspreid over de gemeente Berkelland en Groenlo (Oost Gelre). De stichting staat voor: ‘Samen dicht bij ieder kind’.

Samen betekent voor OPONOA betrokken zijn bij en aandacht hebben voor elkaar. Betrokkenheid staat ook voor eigenaarschap nemen voor het eigen leer- en ontwikkelproces en je daarop laten aanspreken. Verder stelt OPONOA zich steeds de vraag: wat kunnen wij samen doen om de leerlingen zo goed mogelijk te begeleiden in hun ontwikkeling. Dicht bij OPONOA wil dicht bij kinderen staan: de kwaliteiten en ontwikkelingsbehoeften van kinderen staan centraal. Waarbij vertrouwen en plezier nodig zijn om tot leren en ontwikkeling te komen. Ieder kind Bij OPONOA is ieder kind welkom en voelt ieder kind zich met zijn eigen achtergrond en eigen aardigheden, gewaardeerd en gerespecteerd. OPONOA is nieuwsgierig naar ieder kind en wil samen uitzoeken waar zijn of haar talenten en mogelijkheden liggen. Leren is niet alleen kennisoverdracht, leren gaat ook over het ontwikkelen van zijn of haar unieke ik in relatie met anderen.