Carea werkt graag voor zorginstellingen zoals huisartspraktijken, tandartsen, bejaardencentra en hospices. Zoals voor Buurtzorghuis Haaksbergen, gezondheidscentrum de Klokkenbelt in Almelo en Zorg-wooncentrum den Bouw Warnsveld. Wij spraken met Erik Olthof, ons contactpersoon bij zorg-wooncentrum den Bouw.

Erik, waar houd jij je zoal mee bezig?
Ik ben coördinator civiele dienst en hoofd van de keuken. Ik coördineer het onderhoud, de inkoop (behalve zorg), de ict en alle facilitaire zaken, waaronder dus ook de schoonmaak.
Hoe ben je in contact gekomen met Carea?
De samenwerking tussen den Bouw en Carea is nog door mijn voorganger geregeld. Ik weet wel dat den Bouw destijds met een groot landelijk schoonmaakbedrijf werkte. Dat steeds groter werd en waarbij afspraken niet altijd werden nagekomen. Toen is bewust naar een wat kleiner schoonmaakbedrijf gezocht. Zelf werk ik nu zo’n 6 jaar samen met Frank en Jaap (tot 2022 commercieel directeur).
En, bevalt de samenwerking?
Absoluut! We maken duidelijke afspraken met elkaar, die Carea altijd nakomt. De communicatielijnen zijn kort. En als ik een mail stuur naar Frank, krijg ik altijd meteen antwoord.
Frank en Jaap (tot 2022 commercieel directeur) reageren ook erg snel als er iets speelt. Zo had ik eens een lekkage. Ze kwamen hier direct naartoe om alles op te zuigen en netjes te maken. Erg fijn.
..
Onze vaste schoonmaakster is Jannie, en Appie is verantwoordelijk voor de galerij. Daarnaast komt er uiteraard regelmatig een glazenwasser voor de ramen. Als ik eens een extra verzoekje heb, vraag ik Jannie rechtstreeks. Wel zo gemakkelijk.
De kernwaarden van Carea zijn plezier, toegewijd, opmerkzaam en transparant zijn en meedenken. Herkenbaar?
Ja, vooral het meedenken. Horen we bijvoorbeeld op het nieuws dat het gaat sneeuwen, dan belt Carea om het schrobben van de vloeren een week op te schuiven, omdat het anders weinig zin heeft.
Wat vind je typisch Carea?
Transparantie, in prijs en in doen en laten. Als er een prijsverhoging komt, wordt mij dat eerst goed toegelicht. Ook zie ik toewijding, aan ons als opdrachtgever en aan de eigen medewerkers.
Als ik je zo hoor, vermoed ik dat je Carea wel zou aanbevelen aan andere bedrijven. Klopt dat?
Jazeker! Hierbij zou ik vooral noemen dat ze hun afspraken nakomen. Dat is toch wat je wilt als opdrachtgever. Verder heb ik er niet heel veel over te zeggen. Het loopt gewoon goed!
Natuurlijk kijken we wel wat de markt doet, maar ik heb niet de behoefte naar een ander schoonmaakbedrijf te gaan. Als het goed is, is het goed.

Den Bouw is een Zorg-wooncentrum voor mensen met een zorgbehoefte in Warnsveld en omgeving, in de derde fase van hun leven. Om de cliënt optimaal te laten functioneren met al zijn of haar beperkingen biedt het op basis van indicatie een appartement, op de cliënt toesneden ondersteuning, aanvullende zorg en verpleging bij tekortschietende functies. Ook verleent het hulp aan zelfstandig wonende cliënten. Uitgangspunt is de zelfstandigheid en de privacy van de cliënten. Respect voor de levensovertuiging en de autonomie van de cliënt zijn hier een onderdeel van.